Настроенията сред американската промишленост са станали още по-песимистични през юни,

...
 
Настроенията сред американската промишленост са станали още по-песимистични през юни,
Коментари Харесай

Промишлената активност в САЩ спада

 

Настроенията измежду американската индустрия са станали още по-песимистични през юни, като  индексът  Пи Ем Ай  на Института за ръководство на доставките  е понижен до най-ниското си равнище от май 2020 година, когато стопанската система на Съединени американски щати бе изправена пред усложнения в резултат на резултатите от пандемията от КОВИД-19, осведоми Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Индексът на мениджърите по доставките Пи Ем Ай в индустрията е понижен до 46 пункта през юни от 46,9 пункта през май, отбелязвайки осми следващ месец, в който показателят остава под прага от 50 пункта, разделящ свиването на интензивността от растежа. Това е най-дългият сходен интервал от финансовата рецесия през 2008 година.

Промишленото произвеждане в Съединени американски щати, което съставлява 11,1 на 100 от стопанската система на страната, се е свило с 5,3 на 100 на годишна база през първото тримесечие, съгласно публични държавни данни от предходната седмица.

През първото тримесечие запасите на бизнеса са се нараснали с най-бавния си ритъм от година и половина. Според икономисти секторът към момента не е изпитал усложненията, произлизащи от стягането на кредитните условия.

Слабото търсене потиска цените на суровините. Цените, плащани от заводите в Съединени американски щати, са намалели, а съответният показател спада през юни до 41,8 пункта по отношение на 44,2 пункта през предходния месец. Смущенията във веригите за доставки са намалели доста, а по-високите разноски за заеми отслабват търсенето.

Въпреки това заетостта в американската индустрия доста се е нараснала от началото на годината.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР